Tuesday, May 3, 2011

kampung + photogediks :)) (1)

hari sabtu bersamaan 30/4/2011 aku bersama ayah , mak , along dan pakteh's family telah pulang ke kampung halaman di sungai kelamah negeri sembilan . tujuan kami pulang kerana menghadiri kenduri doa selamat di rumah maklong di palong 3 plus mmg satu kesempatan yg baik sbb dah lame gile tak balik kampung since raya :) sgt excited . cam baru fisrt time mengenal kampung plak . haha


akak aku yg lagi dua orang tu taknak ikut coz mereke mmpunyai agenda mereke tersendiri . forget bout em' . masuk balik ke topik asal . :))


kitorang bertolak dari rumah pukul 10 pagi tapi terperangkap di sg besi akibat kesesakan lalu lintas :( sgt benci akan itu . agak sejam jugak la . then jalan kmbali normal . sampai di gemencheh our routine la kann . singgah kat pasaraya ekonomi . then da beli brg yg diperlukan kitorang g plak kat masjid geduk tuk solat zohor . dah selesai solat ayat ttbe prasan tayar kete ade paku . then kitorang patah balik ke gemencheh tuk tampal itu tayar . haih jd pak pandir sebentar :)) . then da selesai tu kitorang teruskan perjalanan ke palong 3 . jln punye jln akhirnye kitorang sampai da kul 5lbey :) majlis pun da selesai . then kitorang mkn2 . dlm kul 7lbey cemtu kitorang mintak izin tuk pulang ke rumah wan . hehe . 


tulah cerita di hari pertama pulang ke kampung :) haha . nntikan sambungannye .