Tuesday, April 26, 2011

FRIENDS !

DEAR ,


I will nvr try to deny , baby u the best part of my day . A greatest thingy i have . A superbly bestie i have . Its quite too long kan kite befriend . I think since skola rendah lagi cuma time tu tak brape nak kenal kot . Beside there's to much thingy we shared together evn tear or fear . Sweetkan bile kite bermersa , gelak besar :) HAHA tapi horrible gile kan bile kite bermasam muke :( But dearr , evn if we're grown used to be apart but our friendship will nvr endless till the day of Jugdement kot . HEHE ! Thanks to be my bestie . Jadi pendengar yg setia (at tines u annoying jugak !) . U're just the most precious thingy Allah gave to me . I LOVE YOU MY SUPERGIRL ! 


Dedicate to : NUR NADZIRAH BINTI ALI , NUR HAFIZAH BINTI ALI ,  SHARIFAH NUR FITRAH BINTI SAYED IBRAHIM , SITI NUR SHAHIRAH BINTI AZMAN AND TO ALL MY FRIENDS ! 



Here some pics of them :)









The cutest twin :P


Pantang nmpk camera . :))


Sweet memories :D


Geng Appleladies :))


I do love you dearr :)


U look so nice yunk !


Niey lah mereka 


Kami suke bergambar ! HAHA


Kecelaruan minda :)


Kat tangge pon jadilah (: 


                       

Alhamdulillah Syukur Ya Rabb :)

Smlm ade slh faham yang terjadi antara aku n kwn2 aku . Sape kawan yang aku maksudkan ? Okay , i'll tell u :) Orangnye ialah NUR NADZIRAH BINTI ALI . Mcm mane bole slh faham ? Okay , aku story (:


Al-kisah , aku mule mule okay2 saje sama dia . Tapi yang mmbuatkan dgn ttbe tak okay coz aku txt shefa nak tanya pasal status FB die disbbkan salah sorang classmate kitorang terase . Then aku tanya shefa whether die ade ta puas hati ngn aku kea . Die ckp die okay ngn aku cuma geng die jea yang ade prob siket ngn aku . Dari situ aku da mule cam terkilan laa . Sbb aku pk nad okay ngn aku tapi tak pun . Then ari ahad aku try frankly ngn nad . Aku chat ngn die then die terang satu per satu . Ttbe die offline . Then hari isnin(smlm) die and the geng cam tak layan aku . Aku agak yang nad mesti da cite kat geng die . Then dlm makmal ICT aku beranikan die bersemuka ngn die . Yes , tekaan aku tepat . Mmg die da gtau geng die . Aku ngn nad decide mls nak pnjgkan cite then we stop at that point . Well aku ngn dorang actually okay tapi bende niey nampak cam besa coz aku cube nak selesaikan mslh dorang ngn peah and dyan . Aku skang niey cam nad . Nad tersepit between aku ngn geng die n aku plak tersepit antara nad n the geng ngn dyan n peah . So nad , we just at the same boat ! Now aku phm prasaan kau . Betul la ckp kau . Aku ta tenang gado ngn kau . Pdhal hari sabtu tu kite okay jea . Mmg rase janggal gado ngn kau yunk ! So after aku da jmp nad , fyza , shera , shefa n bella , at last aku lega . Cume yang jadi mslh aku tak tau nak berdepan ngn sorang lagi tu cemne . But for me , aku just da mule anggap korang as my bestie :) Believe it or not thats my feeling now . HAHA cm klaka kann ? But its the true thingy ! 


*nad , bile aku daring kau yunk ? HAHA

Saturday, April 9, 2011

SEDAR LAH KALIAN SEBELUM TERLAMBAT

Sumpah aku terkejut , tergamam , tersentap bile dga keputusan nekad dia . Tak sangke dia senekad tuu . MasyaAllah , wahai korang2 , sedarlah salah silap korang . Dulu ko penah rapat ngn dia . Dia penah ajar ko , dia bg ilmu kat ko tapi sanggup gile ko gelar dia ngn ayat cemtu ? Takat na ckp siket2 tu maybe normal tapi kalau da sampai gelar orang yg penah bg kita ilmu as BAB* so on , sangat melampau aku rasa . 


3hari dia asek nanges call aku . Aku sedih kud bila korang uat dia samapi cemtu . Mana slh die haaa ? At first dia tana cite bnd niey kat aku . N aku pon ta tao langsung sal bnd niey . Tapi dia dah ta larat na pendam sorang2 so dia tetap gtao kat aku . Melampau gile korang !

Sedar lah weh . Aku risau ngn korang . Taon niey korang na SPM . Dia da decide tana halalkan ilmu yg dia penah bg kat ko . Evn dia ngajar ko utk setahun but , bykkan ilmu yg ko dpt ?? FIkir laa weh . Jgn nyesal kelak !



Seingat aku , dulu ko pena gado ngn aku sal dia . Konon ko jeles dia rapat ngn aku . Once aku ngalah , nape ko saketkan hati dia ? Huh niey la sifat manusiakan ? Suke irihati ngn kelebihan yg ada pada org lain !


Buad masa skang , aku tga cuba pujuk dia utk ubah fikiran . Mana tao kud2 hati dia terbuka nak maafkan korang . Aku maseh keliru ngn mslh niey . Cerita bercanggah . Fr now , aku ta behalf on sesape . Tapi dari smua cite2 tu , aku bole pk sape slh sape betul :)

Monday, April 4, 2011

serabot giler idop ko kawan !

hati manusia ni lainlain . bak kate orang rambut jea same hitam . tapi kalau yg da beruban tu cemne plak en ? haha *melalut*


today aku na cite sal sorang hamba Allah yg menumpang dimuka bumi ni . same jea la kite smua . tumpangan sementara . well , kat bumi ni mane ade yg sempurna . pasti ade cacat cela nya . smua bergantung pada nawaitu seseorang :) kalau diniat baik , maka baik lah jadinye and sebaliknye lah .


tapi nape ye ade jugak yg suke mencari salah orang sedangkan salah diri sendir pon ade . yeah , manusia tiada yang sempurna atikah !


okay cut the crop . berbalik pd entry yg ingin diceritakan . alkisah kawan satu kelas aku , nama dirahsia kan :) pangai cam tuuuuut . hahah , tapek la . ths gonna be a secret between me and Allah . aku ta kan sekali2 bgtau sape orangnya . jgn pk yg ko rmai backup aku kecut beb ! jgn suke uat gosip . bahaya utk diri ko kelak . 


mungkin skang time ko utk kne kan org , tp ta mustahil satu hari org plak yg akan kene kan ko . aku tao ko budak baik , so ubah la cara idop anda . aku ckp pon utk kbaikan ko . well , aku ta la sesempurna mana na nshtkan ko . tapi ta slh aku ckp utk kbaikan ko .


jgn suke ckp yg bukan2 kat org dearr . naik nyampah aku ngn ko . pk ko classmate aku jea . huh . mls na ckp byk . tapek laa , ko rmai kawan . evn if ta berkawan ngn aku , ko still ade kwn lain . same goes with me :) ta heran ponn 


k la . hope ko brubah . tcare :P